På lufta nå
Klikk for å lytte til Metro Helg

09:00 - 12:00

Metro Helg

Fin helg med musikk og god stemning.

Med Trond Harald Hansen

Dette er Metro Sør

Metro Sør er en del av Radio Metro-nettverket og startet som en kommersiell og kjedeuavhengig lokalradiokjede med lokalt eierskap som Radio Sør i 2010. Gruppens hovedkontor er i Oslo, mens det er lokalkontor og studio her på Sørlandet i Kristiansand og Mandal (Metro Sør Lindesnes). Det er også to andre underavdelinger i Lillesand (Metro Sør Lillesand) og Arendal (Metro Sør Arendal). Til sammen gir det en dekning på store deler av Agder.

Metro Sør har lokalt produserte sendinger på morgenen og kveldstid. Radio Sør var en sammenslåing av tidligere Radio Ung og Radio Kristiansand og er dermed bærere av mer enn 30 års stolte lokalradiotradisjoner i Kristiansand, fra begynnelsen i 1985 og frem til i dag. Den 15. januar 2018 ble kanalen formelt en del av Radio Metro-nettverket som startet i Oslo og Akershus i 2009. Dette nettverket har underavdelinger på Romerike, Follo, Indre Østfold, Gjøvik, Lillehammer, Hønefoss og Drammen i tillegg da til Sørlandet.

Metro Sør samarbeider med Radio Loland og Radio Kvinesdal, to andre godt etablerte lokalradioer i regionen. Våre sendinger formidles på bakgrunn av samarbeidet i 13 kommuner i Vest-Agder og tre kommuner i Aust-Agder. Samlet dekker Radio Sør 160.000 mennesker.

Metro Sør er medlem av Norsk Lokalradioforbund, som igjen er tilknkyttet Norsk Presseforbund.

Radio Sør er 100 % eid av driftsselskapet Kristiansand Lokalradio AS med org. nr. 992 235 993. Kristiansand Lokalradio AS største eier er Stiftelsen Samsending. Andre eiere er investeringsselskapet Hillegarn AS og privatpersoner med tilknytning til radiobransjen og næringslivet i Kristiansand.

Vår visjon er å være den beste informasjons- og underholdningskanalen i Vest-Agder, og våre sendinger henvender seg til den aktive og kjøpesterke målgruppen fra 25 år og oppover – blant innbyggere, turister og besøkende i eget dekningsområde. Våre sendeflater skal speile det lokale nyhetsbildet, lokal musikk, lokal idrett, lokalt kulturliv og lokalt underholdnings- og samfunnsliv. Vi skal være en allsidig, grundig og sterk lokalradio. Våre lyttere skal oppleve at vi tilbyr et bredt tilbud av programmer og tjenester som er preget av høy kvalitet, allsidighet og mangfold.