På radio får du eksponert og repetert reklamebudskapet ditt til potensielle kunder når de minst venter det – men kanskje også i en situasjon der de er spesielt mottakelige.

1. På radio blar du ikke forbi reklamen.
Etter at man begynte å ta i bruk elektroniske målinger av radiolytting vet vi at 93 % av de lytterne som lytter når reklamepausen starter,  fortsatt lytter når pausen er over. (Kilde: PPM/Arbitron)

Husk at dette ikke forteller hvordan folk ellers oppfører seg. Så sant de kan, så unngår de reklame. De kaster den i søpla, de zapper, de blar forbi, de snur seg bort, men ørene stenger de ikke.

2. Avis og DM er godt egnet for å kommunisere med lesere som er i kjøpsmodus akkurat nå.
Forskning viser imidlertid at leserne bruker kun 1/20 dels sekund på å velge bort reklame for produkter som de ennå ikke er i markedet for. På radio velger de aller fleste å høre hele reklamebudskapet og derfor kommuniserer du både med lyttere som er i markedet for produktet ditt i dag, og lyttere som kan bli kunder i morgen.

3. Radioundersøkelsen fra TNS viser at en lytter er innom en musikkstasjon ca. 11 ganger i løpet av en uke.
Lyttetidspunktene varierer avhengig av hva som skjer i livet til lytteren.  På radio blir reklamen derfor jevnt plassert på 30-70 ulike tidspunkt gjennom uken for å nå alle. De fleste av lytterne får dermed budskapet repetert flere ganger i uken. Og repetisjon er som kjent en forutsetning for læring.  Tenk på dette: Dersom alle radiolyttere hørte på sin favorittstasjon 24 timer i døgnet så ville du bare trenge 1 reklamespot for å nå alle sammen.

4. Radioreklame treffer lytterne på dagtid når butikkene er åpne.
Påvirkning på dagtid nært opp til kjøpsøyeblikket setter forbrukerens mentale agenda for innkjøp.
 

Hvem treffer du?

En kommersiell radiostasjon retter seg inn mot lyttere som har vokst opp med den samme musikken. En hitstasjon som bare spiller ny musikk er derfor gjerne mest populær blant unge lyttere, mens en radiostasjon som spiller klassiske hits fra 60-, 70- og 80-tallet blir populær blant folk som vokste opp med denne musikken og som i dag er 40-60 år gamle.

Radioreklame på lokale stasjoner er derfor egnet til å rette inn et budskap mot lyttere i en bestemt aldersgruppe som bor i et bestemt geografisk område.  Og siden lytterne er  svært lojale til stasjoner som spiller ”deres” musikk, blir budskapet ditt repetert mange ganger til den samme gruppen.

Men det kan være lurt for annonsøren å kjøpe ”dypere”. Det vil si å kjøpe reklame på flere stasjoner som treffer denne gruppen.

Generelt kan man si at hvor ”dypt” du kjøper avhenger av hvor mye penger du har anledning til å investere og hvor mange nye lyttere du når ut til ved å inkludere ekstra stasjoner i kjøreplanen.

Mange annonsører er også opptatt av livsstil, og radiostasjonenes valg av musikkprofil er avgjørende for hvilke lyttergrupper som føler tilhørighet til ulike radionbrands.

Legg igjen et svar


DAGLIG LEDER:
WEBANSVARLIG:

KONTAKT OSS

BESØKSADRESSE:
Marviksveien 140, 4632 Kristiansand

FAKTURAADRESSE:
Kristiansand Lokalradio AS,
Postboks 721, 4666 Kristiansand

TIPS OSS

+47 380 20 888 SMS «METRO» til 2105 studio@metrosor.no

RADIO METRO